Saswitha Hatha Yoga

Vanuit een Westerse visie yoga beoefenen maakt de yogalessen praktisch, herkenbaar en nodigt uit om de inzichten en ervaringen toe te passen in je dagelijks leven.

De yogalessen zijn toegankelijk voor iedereen zodat je kunt oefenen binnen je eigen bewegingsruimte. Na verloop van tijd ervaar je op zowel fysiek als mentaal niveau meer kracht en souplesse.

Met Hatha Yoga (Saswitha gevormd) als diepe basis zijn de lessen gevarieerd. Van dynamisch naar verdiepend, van beweging naar verstilling en van kracht naar zachtheid. De adem is de dragende kracht in elke beweging en brengt je uiteindelijk bij de verstilling. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

 

Klik hier voor een gratis yogales

Hatha Easy Yoga

Een heerlijke rustige Hatha yogales waar je leert om zorgvuldig met je lichaam om te gaan.
De les bestaat uit een combinatie staande, zittende en liggende houdingen waarbij veel aandacht voor de adem is. De aandacht ligt bij het ontspannen bewegen binnen ieders mogelijkheden.

We sluiten de les af met de ontspanningshouding Savasana.

Deze les is uitermate geschikt voor mensen die herstellende zijn van een blessure en natuurlijk voor diegenen die het wat rustiger aan willen doen!
Voor het naar huis gaan is er tijd voor een kopje thee en om even na te kletsen.

Hatha Senioren Yoga

Deze yogalessen zijn een combinatie van staande, zittende en liggende houdingen, allen in een rustig ritme. Er is voldoende ruimte om binnen de eigen mogelijkheden mee te doen en samen creëren we een veilige setting. Er is aandacht voor de adem, elke les doen we een ademoefening en we sluiten af met een diepteontspanning.

Een mooie manier om het lichaam en de geest soepeler en veerkrachtiger te maken.

 

Klik hier voor een gratis yogales

Yin Hormoon Yoga

Verwondering

Ons wonderlijke lichaam, sta er eens bij stil…de processen die er gaande zijn zonder dat we daar iets voor hoeven te doen.
Het zijn processen van opnemen, herstellen, loslaten en vernieuwen.

We staan er niet zo vaak bij stil of laat staan dat we er dankbaar voor zijn.
Pas als we ongemak ondervinden of ziek worden gaan we ons realiseren dat gezondheid en vitaliteit iets heel kostbaars is.

Ons lichaam, met dit ongemak, is dan tot last en we proberen het ongemak weg te poetsen.
Niet altijd lukt dit, soms heeft iets meer tijd nodig om te herstellen of vraagt het om meer inzichten.

Opgeven is het laatste wat we willen doen.

Hormoon Yin Yoga

Wist je dat jouw energiehuishouding en daarmee het hormonale stelsel nauw samen hangt met hoe je denkt en doet. Negatieve gedachten hebben invloed op jouw energie, ze belasten daarmee je algehele gevoel van kracht en vitaliteit. Deze stroom van gedachten & oordelen brengt emoties met zich mee die misschien wel eens overkoken, je hebt er geen controle meer over. Tevens zijn de veranderingen in de hormooncyclus voelbaar in je eigen energie, de ene dag voelt het alsof je de hele wereld aan kan en de volgende dag wil je het liefst verstillen.

Yin Yoga gericht op de hormooncyclus & bekkenbodem biedt een rijke ervaring waarin je gaat ontdekken hoe je goed voor jezelf kunt zorgen.
Je leert om naar jezelf te kijken vanuit een grotere perspectief, zoals de chakra’s en de meridianen. Het geeft je een rijke ervaring omdat je je beter zult gaan voelen, het geeft je informatie over hormonen en welzijn vanuit oosters en westers perspectief.
Deze twee vullen elkaar super mooi aan.

Yoga Nidra

Tijdens mijn studiereis naar India, in de Ashram Parmarth Niketan, ontving ik voor de eerste keer een Yoga Nidrales. Ik was geraakt door deze krachtige en tevens zachte vorm van yoga.
In 2019 heb ik een teachertraining gevolgd bij Mataji, mijn geliefde yogadocente uit India.

Deze zachte vorm van yoga, een liggende meditatie, brengt je naar een diepe staat van ontspanning.
Letterlijk vertaald betekent Yoga Nidra ‘yoga slaap’ of ‘slaap van de yogi’, maar het is alles behalve slapen.

Yoga nidra brengt je naar een diepe ontspanning.
Door deze ontspanning veranderen de hersengolven, spierspanning en stress nemen af, bloeddruk en hartslag dalen. Dit heeft een zeer helende werking op lichaam en geest.

Tijdens de yoga nidra gebruik je een sankalpa, vrij vertaald een intentie of hartewens. Deze is persoonlijk en met zorg gekozen. Daarna volgt een uitgebreide bodyscan en een visualisatie.

Boek hier je Yoga Nidra les

 

Yoga Nidra werkt door op alle lagen en het stimuleert het zelfhelende vermogen van je lichaam.

Qigong

Qigong is een onderdeel van de Chinese bewegingsleer, die men zich aanleert, om de lichamelijke en geestelijk gezondheid te behouden en te verbeteren.

Qigong oefeningen zijn meestal op zichzelf staande oefeningen waarbij men de lichaamsdelen volgens een voorgeschreven patroon beweegt, en deze bewegingen enige malen herhaalt, alvorens men naar een volgende beweging overstapt. Verder wordt de nadruk gelegd op ademhalingsoefeningen.

Het herhaaldelijk bewegen en correct ademhalen dient ter bevordering van de stroming van Qi (levensenergie) in het lichaam. Elk lichaamdeel (met de nadruk op interne organen) wordt geacht een zekere mate van Qi te hebben. De Qi in alle lichaamsdelen is, als deze gezond zijn, in balans. Door uitvoeren van Qigong-oefeningen werkt men om de balans te onderhouden of te herstellen.

Qi wordt vertaald in het westen naar energie, maar voor de Chinezen is het veel meer. Een oud gezegde geeft uitleg..

Je kunt drie maanden zonder eten, drie dagen zonder water en drie minuten zonder zuurstof, maar je kunt geen seconde zonder Qi

lees meer...

Restore&Reiki Yoga

Bij Restorative Yoga ligt de focus op ontspanning en herstel.
De passieve grondhoudingen worden ondersteund door kussens, blokken en dekens. Volledige comfort waarbij het lichaam wordt uitgenodigd de spieren te ontspannen, het zenuwstelsel kalmeert, de spijsvertering vertraagt, de ademhaling verzacht en de bloeddruk daalt. De aandacht is naar binnen gericht.
Je verblijft voor langere tijd in een pose en de overgang van de houdingen gaat in slow motion, er is alle tijd voor het voelen van de uitwerkingen van iedere houding.

Restorative Yoga is zeer geschikt om dieper te ontspannen en om te herstellen van stress gerelateerde klachten.

Reiki is geschikt voor iedereen, vooral voor de mensen die stress ervaren, in balans willen komen of (lichamelijk) blokkades ervaren. Het biedt ontspanning en herstel en werkt door in de verschillende lagen: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel.

Reiki kan als een ultieme ontspanning worden ervaren  waarbij veel ruimte is voor rust, aandacht, herstel en persoonlijke begeleiding.

lees meer...

Buiten Yoga

Deze les is op een unieke locatie, op het beschutte veld naast de Spiegelvijver. Met je voeten in het gras, of op je mat, heerlijk buiten in de frisse buitenlucht. Het ruisen van de wind, gezang van de vogels en de kikkers op de achtergrond maken het een ware sensatie.

Je kunt een losse les meedoen maar je dient je wel vooraf aan te melden.

Verzamelen:
Gooweg Parkeerplaats van Nieuw Leeuwenhorst
We wandelen gezamenlijk naar de vijver toe.
Neem je yogamat mee, iets warms om aan te trekken voor de ontspanningsoefening. Een flesje water.

Ik neem je graag mee tijdens deze buitenles.
Kosten €11,00