Saswitha Hatha Yoga Online

Vanuit een Westerse visie yoga beoefenen maakt de yogalessen praktisch, herkenbaar en nodigt uit om de inzichten en ervaringen toe te passen in je dagelijks leven.

De yogalessen zijn toegankelijk voor iedereen zodat je kunt oefenen binnen je eigen bewegingsruimte. Na verloop van tijd ervaar je op zowel fysiek als mentaal niveau meer kracht en souplesse.

Met Hatha Yoga (Saswitha gevormd) als diepe basis zijn de lessen gevarieerd. Van dynamisch naar verdiepend, van beweging naar verstilling en van kracht naar zachtheid. De adem is de dragende kracht in elke beweging en brengt je uiteindelijk bij de verstilling. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Je wordt je bewust van wie je werkelijk bent.

 

Klik hier voor een gratis yogales

Saswitha Hatha Flow Yoga

Een heerlijke rustige Hatha yogales waar niets moet en alles mag.
De les bestaat uit een combinatie zittende en liggende houdingen waarbij veel aandacht voor de adem is. De aandacht is bij het ontspannen bewegen.
We sluiten de les af met de ontspanningshouding Savāsana.

Deze les is uitermate geschikt voor mensen die herstellende zijn van een blessure en natuurlijk voor diegenen die het wat rustiger aan willen doen!
Voor het naar huis gaan is er tijd voor een kopje thee en om even na te kletsen.

Yoga Nidra

Tijdens mijn studiereis naar India, in de Ashram Parmarth Niketan, ontving ik voor de eerste keer een Yoga Nidrales. Ik was geraakt door deze krachtige en tevens zachte vorm van yoga.
Afgelopen jaar heb ik een teachertraining gevolgd bij Mataji, mijn geliefde yogadocente uit India.

Yoga Nidra bestaat- net als yoga- al eeuwen en heeft wortels in de Vedische teksten (300 voor Chr – 300 na Chr) en in de meeste bekende tekst, de Yoga Sutra’s van Patanjali. Deze zachte vorm van yoga, een liggende meditatie, brengt je naar een diepe staat van ontspanning.
Het doel is een moeiteloze staat van zijn en een hoger bewustzijnsniveau bereiken.
Letterlijk vertaald betekent Yoga Nidra ‘yoga slaap’ of ‘slaap van de yogi’, maar het is alles behalve slapen.

Yoga nidra brengt je naar een diepe ontspanning met een spoor van bewustzijn.
Door deze ontspanning veranderen de hersengolven, spierspanning en stress nemen af, bloeddruk en hartslag dalen. Dit heeft een zeer helende werking op lichaam en geest.

Tijdens de yoga nidra gebruik je een sankalpa, vrij vertaald een intentie of hartewens. Deze is persoonlijk en met zorg gekozen. Daarna volgt een uitgebreide rondgang door het lichaam. Het thema loopt als een rode draad door de Nidra en komt na de lichaamsrotatie aan bod in de visualisaties. We ronden af met nogmaals de Sankapla in gedachten te herhalen.

Onderzoek en ervaringen tonen aan dat de effecten van Yoga Nidra even krachtig en diepgaand zijn als een dagelijkse meditatie.
Het is een hele toegankelijke vorm en het nodigt je uit om zachter voor jezelf te zijn.
Yoga Nidra heeft effect op je gevoel van welzijn, ruimte en helderheid. Het kan je inzicht geven en het zelfhelend vermogen van je lichaam aanspreken.

 

Klik hier voor een gratis Yoga Nidra les

Buiten Yoga

Deze les is op een unieke locatie, op het beschutte veld naast de Spiegelvijver. Met je voeten in het gras, of op je mat, heerlijk buiten in de frisse buitenlucht. Het ruisen van de wind, gezang van de vogels en de kikkers op de achtergrond maken het een ware sensatie.

Je kunt een losse les meedoen maar je dient je wel vooraf aan te melden.
Verzamelen:
Gooweg Parkeerplaats van Nieuw Leeuwenhorst
We wandelen gezamenlijk naar de vijver toe.
Neem je yogamat mee, iets warms om aan te trekken voor de ontspanningsoefening. Een flesje water.

Ik neem je graag mee tijdens deze buitenles.
Kosten €11,00

Yoga&Herstel

We leven momenteel in een gejaagde en angstige wereld wat gevolgen heeft op zowel fysiek als emotioneel gebied.
Uiteenlopende klachten van slaapproblemen, duizeligheid en hoofdpijn tot ernstige klachten als burn-out, hartklachten en paniekaanvallen als gevolg van een verstoorde adem.
Maar ook fysieke klachten kunnen een bepalende rol gaan spelen in je dagelijkse leven.
De yogafilosofie vertelt ons dat de ervaringen die we op doen tijdens ons leven zich vastzetten in ons lichaam. Door ons te beschermen tegen onaardigheden, verdriet en andere emoties schermen wij ons af door te verstrakken of te verharden.
Deze strakheden zorgen op langere termijn voor blokkades en ‘zwakke plekken’.
Hatha yoga is een mooie en zachte vorm van yoga waarbij de adem centraal staat. Je oefent binnen je eigen mogelijkheden en grenzen.
De les yoga & herstel heeft wisselende thema’s en bestaat uit een combinatie van yoga- en ademoefeningen, korte meditaties en ontspanningsoefeningen om het contact met adem en lichaam te herstellen.

Je krijgt les in een kleine groep waardoor er veel aandacht is voor een goede en persoonlijke begeleiding.
De lessen zijn voor zowel beginners als gevorderden en je kunt op ieder moment instromen.
Tijdens een vrijblijvend en persoonlijk gesprek bespreken we wat yoga & herstel voor jouw kan betekenen.