De kracht van Yoga Nidra

Op een gewone vrijdagavond een zeer diepe staat van ontspanning ervaren…het is nu mogelijk!

Je hoeft alleen maar te liggen en te luisteren, die eindeloze stroom van gedachten, al het moeten en willen voor een moment los te laten.

Je laat jezelf terug voeren naar een natuurlijke staat van zijn.

lees meer...

Op ontdekkingsreis met de yoga van de slaap!


Yoga Nidra, ook wel yoga van de slaap genoemd, is een geleide liggende meditatie. Het woord yoga is hierin misschien wel verwarrend omdat dit vaak geassocieerd wordt met ingewikkelde poses en actief bewegen. Maar als we Yoga vertalen betekent het werkelijk;
verbinding maken en in evenwicht brengen. Het woord yoga is afgeleid van het Sanskriet woord ‘yuj’ wat verschillende betekenissen heeft zoals de juk van een os.
Yoga brengt je meer in balans, je ervaart lichamelijke en geestelijk meer rust & vitaliteit.

Voor Yoga Nidra hoef je geen ervaring te hebben met yoga!

Het concept bestaat al duizenden jaren, maar halverwege de 20ste eeuw heeft Satyananada Saraswati Yoga Nidra onder de aandacht gebracht en zijn huidige vorm ontwikkeld. Wat er nu zo bijzondere aan Yoga Nidra is dat het je naar een diepe ontspanning leidt waarbij de hersenactiviteit hetzelfde is als tijdens een diepe (non-REM) slaap.
In deze droomloze slaap ben je je nog wel volledig bewust van je omgeving. Omdat deze vorm van yoga zowel ontspannend als vitaliserend werkt, kun je het op elk moment van de dag doen.

Bekijk het lesrooster en boek eenvoudig deze fijne Nidra les

“Ontmoet jezelf in de kalmte van je bestaan”

Tips bij een gevoel van stress

Wat kun je verwachten tijdens een Yoga Nidra sessie?


Tijdens een Yoga Nidra sessie lig je op de grond, ondersteunt door kussens en dekens, om een zo’n comfortabel mogelijk houding aan te nemen. Sommigen vinden het aangenaam om een oogkussentje over de ogen te leggen.

Ik zal je begeleiden middels een bodyscan en een geleide meditatie naar een diepe staat van ontspanning. Een technische detail is dat dit de hersenen van de Beta golven naar de Theta of de Delta golven brengt. In deze ontspannen staat neemt de intelligentie van je lichaam het over, kan het herstellen en gezonde nieuwe verbindingen aanleggen.
En er komen de stofjes zoals Dopamine, Serotonine en GABA vrij.

Stagnaties in je energieniveau, mentale of fysieke ongemakken of blokkades die misschien al jaren liggen opgeslagen krijgen de ruimte om te transformeren. Simpelweg omdat je het op een zachte en veilige manier naar de oppervlakte brengt.
Vaak al na de eerste Yoga Nidra sessie kun je de voordelen ervaren, je voelt je meer ontspannen, ruimer en helder van geest. En de voordelen zullen toenemen als je deze vorm van yoga regelmatig toepast!!

Yoga by Esther Yoga Noordwijk
Tips bij een gevoel van stress

Mocht graag meer informatie ontvangen, of heb je een vraag neem gerust contact met mij op.

Een vitale groet,
Esther ♥

Bekijk hier het lesrooster van Yoga by Esther. Via MomoYoga kun je heel gemakkelijk een les boeken…ik ontmoet je graag op de mat!

 

Lesrooster Hatha & Yin Yoga – Yoga Nidra

Klik op onderstaande afbeelding en het brengt je bij een ogenomen Nidra les op mijn YouTube kanaal.

Yoga Nidra @ Yoga by Esther