Yoga voor Tieners

Waarom yoga?

Soms wordt er veel van je gevraagd op het gebied van leren, presteren, plannen, keuzes maken en huiswerk. Dit kan spanningen, emoties en onzekerheid met zich meebrengen. De yogales is een rustmoment in de week waarin je op plezierige wijze lichamelijk bezig bent, je kunt ontspannen en even alles van je af laten glijden. Het beoefenen van yoga kan een enorme steun zijn in deze periode.

Hoe ziet een yogales eruit?

Een tieneryoga les bestaat uit yogahoudingen, ontspanningsoefeningen, meditatie en visualisaties. De fysieke houdingen (asana’s) versterken de spieren, waardoor je kracht toeneemt en conditie verbetert. Daarnaast verhogen de yogahoudingen je flexibiliteit en helpen ze je ontspannen. Je komt meer in contact met je lichaam, waardoor je zelfvertrouwen groter wordt en je lekker in je vel zit. Door tijdens de houdingen aandacht aan je ademhaling te geven kun je je losmaken van de gedachten die door je hoofd gaan.

Wat zijn de voordelen van yoga?

Yoga gaat om jou, je eigen leven. Over wie en wat je wilt zijn!
Het geeft je praktische tips om je zelfverzekerder, sociaal weerbaarder, rustiger en tevredener te voelen.
Met fysieke en mentale oefeningen leer je jouw lichaam goed te gebruiken en evenwicht te zoeken in jezelf en in de buitenwereld, te concentreren en vitaal te blijven. Via lichaamsbesef kom je tot meer zelfbewustzijn.

Je worden uitgenodigd om geaard te raken, grondgevoelig te worden door yoga. Je eigen identiteit wordt daardoor vergroot en zo kunnen ze leren voor zichzelf te zorgen.

Wat yoga je kan leren is een goede basis voor je hele leven.

Vrijdag 16.30 – 17.30 uur
Leskaart 10 keer voor €85,00

Nieuwsgierig? Kom een keer een proefles doen en ontdek het zelf

Contact

of bel 06 3633 9633