Wat is de essentie van yoga?

Yoga geeft ons een routekaart voor het bereiken van perfecte harmonie tussen lichaam en geest, tussen individueel bewustzijn en universeel bewustzijn.
Het woord “Yoga” komt van het Sanskriet woord “Yuj”, wat betekent “juk” of “verenigen”.

De beoefening van yoga leidt naar de vereniging van ons lichaam, geest en ziel voor een gezond en compleet leven. De voortdurende beoefening van yoga zal leiden tot een gevoel van vrede, welzijn en eenheid.

Yoga en meditatie hebben mijn leven ten goede veranderd.
De allereerste yogales die ik volgde was toen ik op een punt in mijn leven was aangekomen waar ik niet meer verder kon. Ik was uitgeput, kon niet helder meer nadenken en had allerlei fysieke klachten.
Er moest iets veranderen, dat wist ik, maar hoe?

Tijdens deze les kwam ik tot rust en ik kwam bij een gevoel dat ik niet kende. Veilig en ontspannen, geen gedachten en emoties, alleen maar een soort energie alsof ik diep van binnen leefde…misschien maar een paar seconden maar dat gevoel heeft mij niet meer losgelaten.

Het is de drijfveer geworden achter mijn eigen yogabeoefening en de passie om yoga door te geven, aan jou, zodat ook jij de voordelen van yoga en meditatie kunt ervaren.

Yoga draait om het voelen, het ervaren, dat we zoveel meer mogelijkheden hebben dan we ons kunnen voorstellen.

Dat we in staat zijn de moeilijkheden in ons leven op te lossen, welke dan ook!
En dat er in onszelf een vlam, een vreugde, is die niet te doven is. Door geen enkele omstandigheid.

Voor mij persoonlijk is dat de EsSentie van Yoga

♥ Esther

Esther Augustinus

Author Esther Augustinus

More posts by Esther Augustinus

Leave a Reply