Rust & Adem zijn de tools voor jouw herstel

Rusten, alleen maar liggen en luisteren!

Tijdens de ademtherapie sessies maak ik steeds vaker gebruik van de Yoga Nidra methode. Een eeuwenoude vorm van diepteontspanning, waarin je alleen maar ligt en luistert naar de gesproken instructies.
Het woord yoga kan daarom verwarrend zijn, maar als je de werkelijk vertaling van het woord yoga kent snap je het beter.
Yoga komt van het Sanskriet woord yuj, wat verbinden, verenigen en samenvoegen betekent. Het gaat hier om elke vorm van verbinding: tussen lichaam en geest, beweging en ademhaling, het vrouwelijke en mannelijke, actief en rust etc.
In Yoga Nidra maak je de verbinding met de dieper lagen van jezelf, je gaat van de waakstaat naar de zijnstaat. Je bent aanwezig door te luisteren, te voelen wat er in je omgaat en het te laten gebeuren.
Ontvangen, Ontspannen en Overgave….

Vertrouwen

Kun jij vertrouwen op de eenvoud van stoppen en niets doen?
Erop vertrouwen dat zodra je dingen uit handen geeft er verandering kan ontstaan?
We denken vaak dat alle moeilijkheden die we in ons leven ervaren opgelost kunnen worden door nog harder ons best te doen. Dingen en onszelf te veranderen en dan zal het uiteindelijk wel goed komen.
Maar dit is niet altijd de juiste werkwijze. Zeker niet als je klachten hebt die gerelateerd zijn aan je ademhaling!
De adem komt pas tot rust zodra we het niet najagen.
Als we een wild paard willen vangen moeten we stil staan met de appel in ons hand. Net zolang tot hij naar je toekomt, dan pas is het te vangen. Een mooie uitleg van B.K.S. Iyengar

Als we ons gestrest, bezorgd of angstig voelen, als we pijn ervaren gaan we vaak de strijd aan met onszelf en ons leven.

Maar wat als het antwoord veel eenvoudiger is dan je denkt en je daarvoor juist geen werk hoeft te verrichten?!
Je hebt namelijk werkelijk alles al in huis om je beter te voelen…je bent alleen het contact ermee verloren!
Zelf was ik er stellig van overtuigd dat ik harder aan mezelf moest werken om me beter te voelen. Maar steeds weer verdaagde ik in teleurgesteld zijn omdat het wederom niet lukte. Totdat ik uitgeput was, mijn lichaam allerlei kwaaltjes vertoonde en ik niet meer mijn yoga kon beoefenen zoals ik dat graag deed. Toen kwam Yoga Nidra voorbij, dit was werkelijk een openbaring!! Na een sessie voelde ik me goed, op mijn gemak en kon ik gemakkelijker de uitdagingen van het leven aan. De rust en het in contact komen met de diepere lagen van mezelf raakte het Zelfhelend vermogen aan. Uit het niets, door niets te doen, ging ik me steeds beter voelen. Ik was verwonderd over het krachtige effect van Nidra Yoga.
Tijdens de prive ademsessies maak ik daarom steeds vaker gebruik van Yoga Nidra!
Je ligt, je luistert, en in verbinding met je adem en lichaam wordt je begeleid naar een diepte waarin je zorgen, angsten en alles wat er speelt mag laten gaan. De adem volgt en zal dieper en kalmer worden, zonder moeite!!
Vraag me naar de mogelijkheden die ervoor jou persoonlijk zijn! Ik help je graag om weer in contact te komen met de levenskracht die erin je verscholen ligt.

Heb je allerlei vage klachten en ben je op zoek naar een oplossing?

Vraag naar de ongekende mogelijkheden van
Adem- en Ontspanningstherapie.
Elke sessie is op maat gericht naar
jouw persoonlijke klachten en vraagstukken.
Ik begeleid je hier graag in.
X Esther

 

Adem- en Ontspanningstherapie

Yoga Nidra Ademtherapie Noordwijk

Lesrooster voor Hatha Yoga – Yin – Yoga Nidra

 

Lesrooster Yoga by Esther

Yoga Nidra - Ademtherapie Noordwijk Rusten in zijn

Lees hier meer over de Kracht van Yoga Nidra

De Kracht van Yoga Nidra

Esther Augustinus

Author Esther Augustinus

More posts by Esther Augustinus

Leave a Reply