Loslaten…het wordt zo makkelijk gezegd maar hoe doe je dat dan??

In een asana, yogahouding, ga je rustig op zoek naar de bewegingen die je lichaam toelaat.
Je beweegt met gebruik van je adem en je voelt wat er in jou ontstaat.

Het gaat er nu niet om hoe jij denkt dat je moet bewegen of hoe de houding of je lichaam eruit zou moeten zien!!

Regelmatig zie ik foto’s voorbij komen van dames én heren in bijna onmogelijke poses. Is dat waar het bij yoga omgaat?? Natuurlijk mag je jezelf uitdagen door nog net iets verder te reiken dan je dacht dat mogelijk was.
Maar het draait bij yoga niet om de uiterlijke vorm, dat wat jij denkt hoe het zou moeten zijn, het gaat erom dat je comfortabel bent in datgene waarin je terecht bent gekomen.

Ontspannen in een houding, erop vertrouwen dat je adem er altijd is en het je lichaam ondersteunt in de vorm die je nu hebt aangenomen.
Op deze manier raak je vertrouwd met spanning en ongemak die je onderwijl tegenkomt, je ademt in en uit en je geeft je over aan dat wat je voelt. Door het te aanvaarden, vertrouwen te krijgen in de bewegingsmogelijkheden van je lichaam en het te laten zijn, goed zoals het is zet je een stap in het proces van heling.
Want dat wat je ervaart tijdens de les kan je steun en vertrouwen geven tijdens de ongemakken die je in je leven tegenkomt.
Ook daar vraagt het je om te aanvaarden, mee te gaan met dat wat zich aandient, want verzet geeft onnodige spanning en stress.

 

Ervaar jij spanning of ongemak in je lichaam en vind je van jezelf dat je niet lenig bent??

Kom gerust eens een proefles meedoen om zo de ondersteunende werking van yoga te ervaren.

Esther Augustinus

Author Esther Augustinus

More posts by Esther Augustinus

Leave a Reply