Events&Workshops

Yin-Yang wandeling

Zat 2 maart 10.30 uur

Meditatiecursus

Ma 4 maart 20.30 – 21.45 uur

Basiscursus Yoga

Zat 9 maart 09.00 – 10.15 uur

Verhoging tarieven per januari 2019

Per 1 januari 2019 wordt het lage btw tarief van 6% naar 9% verhoogd.

Dit heeft ook gevolgen voor een aantal van de les prijzen.

Hieronder de gewijzigde prijzen:


10 lessen kaart € 110,00

Losse les € 15,00

Buitenles € 12,50

Yoga&Wandelen € 75,00

Meditatie cursus

Wil je ontdekken wat meditatie voor jouw kan betekenen?

Meditatie is een onderdeel van de yogafilosofie en heeft al duizenden jaren een positieve uitwerking op degene die het toepassen. De talloze wetenschappelijke onderzoeken hebben dit tevens bewezen.
De essentie van meditatie is gewoonweg aanwezig zijn, je doet niets, er is geen handeling. Je bent aanwezig in het Nu.
Als je dit beschouwt vanuit de steeds complexer wordende wereld met je overvolle agenda, multitasking en de constante stroom van informatie lijkt het misschien wel een onmogelijke opgave.
Meditatie  is je aandacht steeds weer terug brengen naar dat wat je vooraf als doel hebt gesteld, dit kan je adem of je lichaam  zijn, een visualisatie of een mantra. Telkens als je met je gedachten afdwaalt kom je gewoon weer terug, zonder oordeel, dit doe je steeds weer, al is het voor je gevoel tientalen keren.

Het is een vaardigheid die je je eigen dient te maken en vraagt het je geduld, doorzettingsvermogen en compassie. Je raakt vertrouwd met dat wat zich aandient.

Door regelmatig te mediteren kan het je helpen bij oa. slaapproblemen, gezondheidsklachten  zoals; hoge bloeddruk of hoofdpijnklachten, bij overprikkeling, stress en angsten.

Wat leer je tijdens deze meditatiecursus

Je maakt kennis met verschillende en toegankelijke meditatietechnieken die je thuis kunt toepassen.
Ze helpen je om het contact met jezelf te herstellen en verstevigen en zorgen voor de juiste balans in je dagelijks leven.
Mediteren geeft je meer ontspanning en  innerlijke rust.

Meditatiecursus duurt 6 weken:

maandagavond 4 en 11 maart om 20.30 – 21.45 uur
Kosten €75,00

Deze meditatiecursus is toegankelijk voor iedereen, je hoeft geen ervaring met yoga of meditatie te hebben.
Na de cursus heb je ervaren wat meditatie is en wat het voor jou kan betekenen.

Neem gerust contact op voor meer informatie of als je jezelf wilt aanmelden.

info@yogabyesther.nl
T. 06 3633 9633

“ meditatie is geen uitvlucht,
het is een kalme ontmoeting met de realiteit ”

Bewuste wandeling “Yin Yang”

Bewuster leven betekent ook bewuster worden van al die verschillende kanten van onszelf. Hoe verhouden die zich met elkaar?

De ordening van de wereld heeft, volgens de Chinese filosofie de ‘Tao’, een vorm gevonden in het yin-yang symbool. Yin en yang zijn de namen voor de twee, elkaar aanvullende kosmische basisprincipes. Het is te simpel om te stellen dat het yin-yang symbool enkel betekent dat alles uit tegengestelden bestaat.

Het yin-yang teken maakt duidelijk dat alles met elkaar in relatie staat. Dat niets zonder elkaar kan bestaan: ‘warm’ bestaat alleen in relatie tot ‘koud’, iets kun je alleen ‘dik’ noemen als er ook een ‘dun’ is, en geen positief zonder negatief. Het laat je zien dat polariteit complementair is aan elkaar. Je kunt pas ergens iets van vinden, als je het kan vergelijken met iets anders. Dualiteit laat je inzien dat beide kanten ervaren kunnen worden. Zonder dualiteit valt er weinig te ervaren. Ze zeggen wel eens dat yin staat voor het vrouwelijke en yang voor het mannelijke. Maar dat is iets te simpel gezegd.

Yin en Yang worden geassocieerd met:

Yin: ontvangend, vrouwelijk, passief, maan, donker, water, koude, aarde, stilte, dood

Yang: scheppend, mannelijk, acrief, zon, licht, vuur, warmte, hemel, beweging, leven

Hoe staat het met de balans tussen yin en yang bij jou?

Merk je ook dat het verschilt in situaties, relaties en fasen van je leven? als je altijd in beweging bent, verlangt je systeem op een gegeven moment weer naar rust. Als je altijd aan het geven bent, ontstaat er ook een behoefte aan ontvangen. En hoe fijn is het om na een koude winterwandeling, de warmte van de open haard te voelen? Als alles er mag zijn, als we alles durven verwelkomen in ons, komt het systeem tot rust. Dan is er een bewust leven in balans. Ach, we zijn onderweg…..
We gaan onze yin en yang tijdens het wandelen op speelse wijze samen ontdekken. En natuurlijk ontstaan er tijdens het wandelen altijd weer mooie gesprekken.

Begeleiders:

Elke eerste zaterdag van de maand is er een wandeling met verrassende thema’s onder begeleiding van een van de professionals van het platform Bewust Bollenstreek. De wandeling wordt dit keer begeleid door Esther Augustinus(Yoga By Esther) en Angela Roelen(LiefdeWerk en inspirator/coordinator van Bewust Bollenstreek).

Praktisch:

We verzamelen om 10.30 uur bij de betaalautomaat op het parkeer terrein van Langevelderslag(denk aan parkeergeld, 3 euro pin). Van daaruit vertrekken we voor een wandeling dor duin en langs zee. Rond 12.00 uur ronden we de wandeling af bij restaurant Nederzandt voor een kopje koffie of thee(voor eigen rekening) tot 12.30 uur. De wandeling is gratis.
Leuk als je ook komt!

Aanmelden kan via BewustBollensteek.nl, maar op het laatste moment aansluiten kan altijd. In de duinen en aan zee is er altijd ruimte genoeg!

Basiscursus Yoga

Heeft yoga je interesse gewekt maar weet je niet zo goed welke vorm bij jou past, twijfel je of je “lenig” genoeg bent en wil je niet direct aan een abonnement vastzitten dan is deze basiscursus ideaal om te ervaren wat yoga nou echt inhoud.
Yoga is de laatste jaren steeds populairder geworden en veel mensen ervaren de voordelen van yoga. Zoals; energieker, minder stress, een betere nachtrust, een sterker en gezonder lichaam. Al met al meer balans in lichaam en geest.

Tijdens de 5 weken ga je stap voor stap de basis principes van de klassieke Hatha yoga je eigen maken.
Aan bod komen de basishoudingen, hoe de adem je ondersteunt, de filosofie achter de yoga, ontspanning en meditatie.
Je leert tevens de Zonnegroet, een serie houdingen die je goed zelf thuis kunt toepassen.

Basiscursus Yoga duurt 5 weken

zaterdagochtend 9.00 – 10.15 uur
9 maart t/m 6 april
Kosten € 65,00

Deze basiscursus is toegankelijk voor iedereen en je oefent in een groep waar iedereen nieuw is.
Na de cursus heb je ervaren wat yoga is en wat het voor jou kan betekenen.
ls je besluit om verder te gaan kun je instromen in een van de andere lessen.

Neem gerust contact op voor meer informatie.

Aanmelden: 

Stuur een e-mail naar info@yogabyesther.nl

onder vermelding van “Basiscursus Yoga

Je ontvangt daarna een factuur voor de bijdrage van € 65,00

Na betaling ontvang je een bevestiging van je deelname aan deze cursus.

E. info@yogabyesther.nl

T. 06 3633 9633