" Yoga is het leven zelf, de ware essentie wanneer we lichaam, geest en hart integreren om de Eenheid te voelen in de diepste kern van ons bestaan "

De essentie van yoga

Mijn allereerste yogales volgde ik op aanraden van een vriendin. Daarvoor had ik geen moment stilgestaan bij wat yoga inhield.
Ik was uitgeput na een langdurige onveilige levenssituatie en op zoek naar het vinden van een nieuwe veilige plek voor mijn kinderen en mijzelf.
Toen er meer rust kwam merkte ik pas hoezeer ik aan het overleven was geweest. Ik voelde aan alles dat er iets moest veranderen, maar hoe??

Tijdens deze yogales kwam ik in contact met een gevoel van diepe rust.
Veilig en ontspannen, geen gedachten geen emoties, alleen maar zijn…misschien duurde het maar een paar seconden maar dat gevoel heeft mij niet meer losgelaten.

De yogalessen

Deze ervaring is het vuurtje geworden achter mijn eigen yogabeoefening én mijn passie om yoga door te geven, aan jou, zodat ook jij de voordelen van yoga en meditatie kunt ervaren.

Yoga draait om het voelen, het ervaren, dat we zoveel meer mogelijkheden hebben dan we ons kunnen voorstellen.
We zijn in staat om de moeilijkheden in ons leven op te lossen, welke ook!
Diep van binnen is er een vlam, een vreugde is, die niet uit te doven is, door geen enkele omstandigheid. Hoe mooi is dat!!

Een yogales is net zo afwisselend als het leven zelf,
dynamiek en verstilling wisselen elkaar af.

Bepaalde aspecten van onszelf lijken onveranderlijk en diepgeworteld.
Yoga helpt om dit alles te zien en in een nieuw kader te plaatsen.
Als mens zijn wij tijdens ons hele leven onderhevig aan veranderingen, van geboorte naar pubertijd, het aangaan van relaties, het ouderschap en het ouder worden.
Yoga zorgt dat je bewuster om gaat met jezelf, je eigen grenzen en mogelijkheden te onderzoeken. Om met een groter gemak en vreugdevoller al deze fase te doorlopen.

Zo ervaar je kracht en ontspanning, en hoe dit in balans te brengen. Je wordt je bewust van het ritme van je adem, hoe deze energie te bundelen en richten middels concentratie. Je ervaart rust, zowel mentaal als fysiek.

De yogalessen, cursussen en workshop zijn toegankelijk voor zowel de beginnende als gevorderde yogabeoefenaar.
De cursisten van het yogacentrum zijn afkomstig uit de hele Bollenstreek. (Noordwijkerhout, Katwijk, Voorhout, Oegstgeest, Warmond, Rijnsburg, Lisse, Hillegom.
Zelfs voorbij de landsgrenzen via het online yogaplatform)

Gevolgde opleidingen

Na tien jaar bij verschillende docenten yogalessen te hebben gevolgd, ben ik begonnen aan de docentenopleiding voor Yoga en Wijsbegeerte aan de Saswitha Opleiding te Bilthoven. Deze opleiding is landelijk en Europees erkend door de vereniging voor yoga docenten. Na het behalen van mijn lesbevoegdheid ben ik in 2015 begonnen met lesgeven.
Daarnaast heb ik mijn kennis verdiept in:
ademtherapie, meditatie, ayurveda en yoga voor kinderen en jongeren.
Deze opleiding heb ik afgerond in 2019 met de specialisatie Chakrapsychologie én het schrijven van een onderzoeksscriptie.

Link: Saswithayogadocent.nl


Naast de opleiding heb ik diverse inspirerende en verdiepende workshops gevolgd;

 • In je kracht staan, Prana en Vayu’s inzetten bij asana’s – Eric Staals
 • Yoga Nidra teacher training – Mataji bij Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte
 • Diverse yoga nidra workshops
 • Reiki en Yoga
  Link: https://yogareiki.nl
 • Pawanmuktasana serie bij Maaike Chavanu
 • De spier van de ziel – Danielle Bersma en Loes van der Mee
 • Meditatie en het Zelfgenezend vermogen – Klaas Jan v. Velzen
 • Jaartraining Psoas en bekkenbodem – Eva van der Plas
 • Meditatie opleiding Deva Deva
 • Mind-Walk training

De adem

De boeiende module ademtherapie heeft mij bewust gemaakt van het ademproces.
Ik kijk nu met diep respect naar dit steeds maar doorgaande proces in het lichaam. De manier zoals wij ademen heeft heel veel te vertellen. Denkpatronen beïnvloeden de adem, veel gedachten maken de adem vluchtig en een hoge snelle adem kan een jachtig gevoel geven.
Wat gebeurt er met de adem als er langdurige stress is of hoe verhoudt de adem zich ten opzichte van je lichaamshouding?

Ademoefeningen zijn een mooie opstap naar meditatie, het haalt je uit je hoofd en brengt je in contact met je lichaam, je voelt!!
Een bewuste adem brengt gevoelens tot rust, zorgt voor een heldere geest en geeft nieuwe levenskracht.
Meditatie helpt mij om het levenstempo te vertragen, waardoor het rustiger, stiller wordt en er een helder licht op mijn leven schijnt.

 

Je ademhaling is de bron voor een vitaler leven.
Boek een sessie individuele ademtherapie om meer inzicht te krijgen in de manier zoals je ademt.

Luisteren naar jezelf

Onze levenslessen worden aangereikt door het leven zelf, hoe pak je ze op en wat kun je van een situatie leren om van daaruit verder te groeien.
Door de stilte in jezelf op te zoeken van waaruit jouw kwaliteiten, jouw uniek zijn zich mag tonen brengt vertrouwen en kracht.

In onze maatschappij zijn we gewend om alles buiten onszelf te zoeken en ons druk te maken om situaties die zich aandienen.
Kleine ergernissen of grote dilemma’s, pijn, verdriet, maar ook vreugde, hoe reageer jij hierop? Hoe vind je die gulden middenweg die uiteindelijk zal leiden naar tevredenheid?

Door balans te creëren tussen denken en voelen, vanuit je hoofd naar je hart, ontdek je wat werkelijk belangrijk is voor jou. De keuzes die je maakt passen bij jouw leven op dit moment, je staat stevig met beide voeten op de grond.
Je gaat de verbinding aan tussen je hoofd, je hart en je ziel.

Ga jij de uitdaging aan om opnieuw te luisteren naar jezelf?

Ik nodig je van harte uit voor een van de lessen.

♥ Esther