Adem en Emoties


De adem zoekt een weg in het lichaam, daar waar ruimte is zal de adem komen.

De adem en emoties zijn zeer nauw met elkaar verbonden, ze beïnvloeden elkaar op subtiel niveau.

Je buik is het centrum van je gevoelens, je levenslust en energie. Als je bewust of onbewust emoties onderdrukt, zet de buik zich vast.

Dan zoekt de adem zijn ruimte hoger, zoals hoger in de borst.
Dit geeft je zo’n ander gevoel!! Het geeft meer onrust, angstige gedachten en spanning. Bovendien stroomt de adem dan niet meer moeiteloos, maar ga je adem halen.

Als je mijn lessen volgt heb je misschien wel eens opgemerkt dat ik zelden het woord ademhaling gebruik. Een ontspannen adem wordt namelijk niet gehaald maar ontvangen, stroomt in door moeiteloze & natuurlijke processen.

Je gaat de adem pas halen als er iets spannends of moeilijks staat te gebeuren: diepe emoties, spanning, fysieke inspanning, verlies of angst.
De adem en emoties beïnvloeden elkaar, via de manier zoals je ademt of door de gevoelens die je ervaart. Dit geeft tevens een mooie ingang om met dat wat er speelt te gaan werken. Dit kan door ademoefeningen te doen, je lichaam te bewegen om overmatige spanning af te laten vloeien of door meditatie of visualisatie. Je geeft een andere vorm aan je manier van denken en projectie.

Als je gericht met de adem gaat oefenen dan kom je ook uit bij die opgeslagen emoties. Bij je verleden, wat je hebt vastgehouden omdat het toen te moeilijk was om aan te kunnen.

Nu, als je allerlei klachten gaat krijgen, en er geen aantoonbare reden is, mag je jezelf toestaan om weer vanuit vertrouwen en ontspanning te ademen. Investeer in je eigen gezondheid en welzijn, het is zo enerom belangrijk voor jezelf en voor de mensen om je heen.

Graag ontmoet ik je tijdens een van de lessen.
Of misschien voel je dat het helend kan zijn om een prive sessie te boeken.

♥ Esther

Adem en emoties Yoga by Esther Noordwijk Ademtherapie

Klik op de afbeelding voor een fijne ademoefening. Het helpt je om het denken te verstillen en de adem te verruimen. Voel na, geef even een paar minuten de tijd om te voelen wat er is voordat je verder gaat met je bezigheden.

Ik waardeer het als je een reactie plaatst om te laten weten hoe je de ademoefening hebt ervaren. Abonneer je op mijn Youtube kanaal voor nog meer oefeningen, yogalessen en yoga nidra’s.

♥Esther

Weerstand Yoga by Esther Ademtherapie Noordwijk

Klik op de pijl hieronder en je ziet het actuele lesrooster van onze Yogaschool.
Alle lessen kun je tevens online meedoen, live via Zoom!!


Wil je graag op de hoogte blijven over het laatste yoganieuws, schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief.


Gebruiker avatar

Author Esther Augustinus

More posts by Esther Augustinus

Leave a Reply