Hormoonyoga, overgang, pms, cyclus
Elke donderdagavond is er Yin yoga gericht op ons vrouwelijke hormonale systeem. En daarvoor hoef je nu nog geen klachten of ongemakken te ervaren om de voordelen ervan te ervaren.
Het hormoonstelsel, de endocriene klieren, het is echt super complex...maar tevens heel boeiend.
En kan ik er eigenlijk niet anders dan voor pleiten dat elke vrouw hier veel meer inzicht in krijgt.
Zelf ben ik aangekomen in de periode die ze ook wel de 'wijze vrouw' noemen. Ik heb alle fases van de hormooncyclus doorlopen en heb al heel lang geen menstruatie meer gehad.
Nu weet ik dat ik te vroeg de menopauze ben ingegaan en daar nu ongemakken van ervaar.
Dus ja, had ik de kennis die ik nu heb maar eerder geweten!!
lotushouding Yoga by Esther
In de diepten lopen de hormonale & zenuwbanen als snelwegen door ons lichaam. Ze zijn verbonden met specifieke organen & hormonale klieren en vertellen een eeuwenoud verhaal.
Het is een verhaal over wijsheid van de vrouw, haar oerkracht en intuïtie, de verborgen sleutel tot gezondheid en aangeboren, genezende krachten.
Het nodigt je uit om dieper te kijken en de subtiele signalen van je lichaam & ziel te ontdekken en te begrijpen.
Spanning en ongemak in een specifiek gebied kan een weerspiegelingen zijn van je emotionele en spirituele toestand. Want elke gedachte of emotie geeft een reactie af in je lichaam, en daarmee naar het levensonderhoudende systeem wat de hormonen zijn.
Een uitnodiging om te luisteren en te leren.
En dat is het fijne aan Yin Yoga, het is super vertragend waardoor je de tijd krijgt om te luisteren naar de signalen. Het krijgt de gelegenheid om de hormonale schommelingen te balanceren en zet je lichaam aan tot zelfheling.
Yin Yoga & Hormonen nodigt je uit om je eigen cyclus te omarmen, in balans te brengen en te laten stromen, zodat jij in je eigen levenskracht komt te staan.
En dan opent het de deur naar je hart waar je in de stilte kunt luisteren.
Het is de gids naar authenticiteit, bewust van je diepste verlangens en een hart vol passie & inspiratie.

Hormonale schommelingen
In onze huidige leefstijl is het lastig om op een juiste manier te handelen als je lichaam signalen afgeeft. Er is veel tijdsdruk, er is werk - gezin - relaties, en al niet te spreken over wat we allemaal wel moeten zijn. Leuk en aardig, er goed uitzien, fit - lenig - slank - jong....
Het meeste is niet gemakkelijk, of zelfs helemaal niet, te realiseren. Hoe voelt dat en wat zijn dan de signalen die je afgeeft aan je lichaam?
Je kunt, stapje voor stapje, via meer inzicht komen tot een gezondere leefstijl waarbij je niet overgeleverd hoeft te zijn al die hormonale veranderingen.

Ik hoop je tijdens deze Yin Yoga & Hormonen te mogen inspireren om op onderzoek uit te gaan.

De komende weken reizen we elke week af naar een ander gebied in ons lichaam, eierstokken, schildklier, bijnieren en zo verder.
Dit alles klinkt verleidelijk reader en je kunt je nog aanmelden.

Je kunt ook vanuit je huis meedoen, Online is er meer dan voldoende ruimte!!

Mijn inspiratie

Ik heb diverse bijscholingen gevolgd, waaronder een opleiding tot hormoonyoga docent, en heb ik mij verdiept in de psoas & bekkenbodem. Daarnaast heb ik een boekenkast vol met interessant leesvoer.
Een boek wat echt een aanrader is, maar wat helaas niet meer in het Nederlands te koop, 'je hormonen kennen' van Linda Crockett.
Zij schrijft over de werking van de hormoonklieren en organen op fysiek, emotioneel en spiritueel niveau en h
eeft zij een mooie zienswijze over het menselijk lichaam en haar ongekende mogelijkheden.
Of lees Luisteren naar je baarmoeder
Dit boek geeft een nieuwe kijk op anatomie, hormonen en emoties en leert je de verbanden ertussen te ontdekken. In de holistische visie van Maud Renard staat de baarmoeder in relatie met geest en ziel.
““Het leven van vrouwen draait in stilte om de patronen van verandering die elke maand optreden om eitjes aan te moedigen bevrucht te worden””
-Linda Crockett

Hormonen & Ongemak

Hormoonyoga, overgang, pms, cyclus
Hoe kan een systeem wat ons leven in stand houdt, dat is wat onze endocriene klieren doen, voor ongemak zorgen?? De klachten hebben een breed pallet en variëren van vrouw tot vrouw, leeftijd en levensfase. Ongeacht wat de klachten zijn kunnen zij een enorme aanslag op ons levensplezier doen. Maar weet jij wel hoe die hormoonhuishouding precies …

Meer lezen

Ademtherapie

De adem weerspiegelt je gevoel.
De manier zoals je ademhaling is geeft vaak een duidelijk beeld zoals jij in het leven staat. De wijze van in- of uitademing, stokt het, zucht je veel of adem je hoog in de borst. Soms komt het zelfs voor dat de adem bijna niet te voelen is...alsof diegene niet in staat is om het leven volledig op te nemen. Telkens weer komen we tot mooie ontdekkingen die je verder kunnen helpen, Ze laten zien wat er gezien en geheeld mag worden. Ademsessies kunnen een diep gevoel van kalmte, mentale helderheid brengen en stimuleert het loslaten van fysieke en emotionele spanning.

Meer lezen
Ademtherapie Noordwijk Adem & Meditatie
"Je adem is de spiegel van je ziel.
Je adem is de kortste weg naar liefde en kracht."

.
Misschien ontmoeten we elkaar deze week nog.
In ieder geval wens ik je een mooie dag toe,
Liefs Esther
Abonneer je op mijn YouTube kanaal voor nog meer yoga en ademlessen!
facebook linkedin instagram youtube 
yoga-logo-small
Esther Augustinus
06-3633 9633
info@yogabyesther.nl
Noordwijk