8 gouden tips om yoga te blijven beoefenen tijdens je zomervakantie

  1. Richt een plek in je (vakantie)huis in, creëer sfeer om yoga te kunnen beoefenen. Een kaarsje, een mooie steen een schelp of bloemetje doet wonderen.
  2. Of zoek een mooie plek buiten: bijvoorbeeld in de tuin, aan het strand of in het bos. Geniet van de elementen uit de natuur.
  3. Als de zon schijnt maak er dan een oefening van om de energie van de zon heel bewust te voelen en neem de energie in je op. Ook de wind, voel het bewust langs je huid en ervaar de verschillende lagen van lucht. Luister naar de wind en de vogels of het ruisen van de zee. Mediteer op de elementen en laat zo je gedachten kalmeren.
  4. Als je geen tijd hebt om te oefenen, maak dan tijd, een kwestie van prioriteit. Kies een geschikt moment, bijvoorbeeld: vlak voor het ontbijt of voor het slapen gaan. Maak in je telefoon een herinneringsbericht met een rustgevend geluidje en laat het afgaan op een gunstig dagelijks tijdstip.
  5. Bedenk nu al welke oefening je het allerleukst vindt en herhaal die iedere dag 3 keer.
    Of: bedenk welke oefening je het aller vervelendst vindt en herhaal die iedere dag 3 keer.
  6. Heb je geen behoefte om een oefening te doen luister dan naar een bodyscan. Er zijn talloze ingesproken bodyscans apps op internet te vinden die je vooraf op je telefoon downloadt.
  7. En wees tevreden met dat wat zich aandient. Oordeel niet over jezelf als het je een dag niet gelukt is. Yoga is een levenswijze waarbij adem, lichaam en geest samenkomen. Liefdevolle gedachten zijn ook een onderdeel van het leven van een yogi. Kijk bewuster om je heen en geniet van de mooie dingen van het leven.
  8. Neem de tijd om te relaxen. Dit gaat vaak gemakkelijker als je daarvoor “intensief” hebt bewogen. Gewoon een beetje luieren in de schaduw met een verkoelend drankje en een inspirerend boek. Verhalen laten je buiten de vaste lijnen van het denken gaan, je mijmert wat en laat je fantasie de vrije loop.
Zonnegroet Yoga by Esther Noordwijk

Ik wens je een mooie zomer toe en geniet van dat wat op je pad komt.

X Esther

Gebruiker avatar

Author Esther Augustinus

More posts by Esther Augustinus

Leave a Reply