Ademtherapie

“Wie zijn adem beheerst, beheerst zijn denken, wie zijn denken beheerst, beheerst zijn adem”

 

De adem is de bron van het leven.

De bron van je levensenergie, vreugde en overgave.

De adem doordringt alles, het is de brug tussen je lichaam, je geest en je emoties.

 

De adem is van nature rustig en diep maar door spanningen, bewust of onbewust kun je het natuurlijke diepe ademritme even kwijt zijn.

Spanning is natuurlijk ook nuttig. Ieder mens bouwt spanning op, om in tijden van drukke werkzaamheden of stressvolle situaties te kunnen blijven functioneren.

Maar als de spanning lang in het lichaam blijft kunnen klachten ontstaan. Klachten zoals moeite met de concentratie, minder goed slapen, meer piekeren, veel geeuwen of zuchten, een algeheel gevoel van vermoeidheid. Kortom het gevoel hebben niet meer tot rust kunnen komen, stress…..

Als stress lang aanhoudt kan dit weer resulteren in ernstiger zaken zoals een burn-out, hartklachten, hyperventilatie, angsten etc.

 

Adembegeleiding/therapie kan je helpen je natuurlijke ademritme weer terug te vinden.

 

Hoe werkt het:

 

Tijdens ademtherapie (individueel) volg je samen met mij een korte zeer milde, ontspannen yogasessie, daarna kom je ontspannen liggen of zitten en plaats ik mijn handen op verschillende gebieden op je lichaam.

Met mijn handen begeleid ik je adem. Hierdoor wordt je je meer bewust van de adem en van daaruit ontstaat er weer ruimte om te ontspannen en de adem vrij te laten.

Je krijgt aanwijzingen zodat je dit op jezelf kunt toepassen.

Hierdoor zal de adem uiteindelijk weer ruim, diep en regelmatig zijn.

Een rustige adem brengt stabiliteit, zowel in het lichaam als in het denken.

Ademtherapie/begeleiding is het helpen herstellen van de natuurlijke- en ontspannen adembeweging, die door het gehele lichaam voelbaar is. Zodat je je weer vol levensenergie kunt voelen.

 

Spreekt dit je aan, neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking, ik ontmoet je graag.